dinsdag 29 mei 2018

Appelvink

Wild fotograferen vanuit een observatie vogel of kijkhut heeft grote voordelen. Zowel voor de dieren als voor de fotograaf. de dieren vertonen geen stress of vluchtgedrag en zijn zo prachtig te fotograferen. Wel ziet iedere fotograaf al snel aan de foto's dat ze vanuit een fotohut zijn genomen.
De Eekhoorn 
-

Wild Zwijn - Veluwe
Appelvink
Appelvink- Veluwe
Maar ja .. probeer zonder je te verbergen maar eens een mooie serie te maken van de appelvinken die hun jong aan het voeren zijn. Dat gaat dan in ieder geval een stuk lastiger worden :)
-
-
De jongen van de appelvinken eten uitsluitend dierlijk voedsel ..omdat dierlijk voedsel veel voedzamer is dan plantaardig voedsel. En daar zouden de jongen niet echt groot van worden. Uitzondering bevestigt de regel.. blijkt maar weer.

-
-
Zijn enorme grote stevige snavel ..is echt een blikvanger ..
Maar ook zijn bouw en kleuren zijn prachtig.
 -
Edelherten .Hoge Veluwe - .'Zwarteveld';
Wild Zwijn ..Zwarteveld
Edelhert - Hoge Veluwe  "Koekoek"..
Bastgewei Hubertus
Hij is de Koning van het park .. maar is het ook de bekende 'Hubertus' die ik hier voor de camera had. Als het 'Hubertus"is ..dan is hij inmiddels zeven jaar oud ..en telt zijn gewei 22 enden ..Wat best bijzonder is.
Zwijn Wildbaan
Zwaluw jongen .. OVP
Klein Jantje … Winterkoning ..OVP
Bruin Blauwtje -  Hoge Veluwe
Eekhoorn - Hoge Veluwe
Konik veulen in de Oostvaardersplassen
Grote Zilverreiger … Oostvaardersveld
De grote Zilverreigers lieten zich lang bewonderen in het Oostvaardersveld. Ook hier is het een kijkhut die verstoring voorkomt.
Wild Zwijn - Veluwe
Eekhoorn Otterlo
Konik - OVP
Appelvink 

maandag 28 mei 2018

Bijeneters

Bijeneter:
Een bijeneter had zich van koers vergist..
was dwars door een regenboog gevlogen.
Dat had zo te zien zijn effect niet gemist:
Nu moeten enkel zijn vleugels nog drogen.
(Yves De Bosscher)


-
-
-
-
Het was voor mij de eerste ontmoeting met deze kleurrijke
luchtacrobaten … In eerste instantie speelde de achtergrond geen enkele rol .. ik moest ze gewoon eerst op de foto hebben :)
-
-
-
Langs de rivierbedding van  Tsiknias river zie ik mijn eerste bijeneters bij een broedplek. Later zie ik nog een paartje die een nest hebben bij de zoutpannen van Kaloni. Alleen hier zou ik me al een week mee kunnen vermaken ..
-
-
-
-
De bijeneters broeden bij voorkeur in kolonies ..het nest bestaat uit een zelf gegraven gang .. Dit nest was gemaakt in een afgegraven stuk grond.
-
-
-
Met z'n vieren houden ze de omgeving in de gaten … de familieleden werken duidelijk samen. Terwijl de één zorgt voor de afleiding. Duikt een ander vliegensvlug het nest in.
-
-
-
Het eerste broedgeval van bijeneters in Nederland was in 1964. Een goed leefgebied voor bijeneters ..heeft water bloemen en begrazing van vee nodig.
En zandhopen oeverwallen of steile wanden
-
-
Hier in Lesbos zien we dat ze maar weinig wand nodig hebben om te broeden. Water … Bloemen en dus insecten is eigenlijk het meest noodzakelijke.
-
-
Hier in Nederland is het dan ook zaak om te zorgen voor genoeg bloemen (nectar) ..
 
 
-
-
-
Het verbieden van insecticiden is dan ook van essentieel belang als we deze vogels die door de opwarming van de aarde noordwaarts trekken .. willen behouden.
-
-
-
-
-
We moeten er toch rekening mee gaan houden dat dieren zich door de opwarming van de aarde langzaam maar zeker gaan verplaatsen.
-
-