zaterdag 10 april 2010

Kees Piël

Een wandeling door een groep uit Nunspeet in het AWD:
Via mail:  HA Bossies
Even alvast een korte reactie. Het was vanmorgen heel gaaf!!! Ongeveer 90 damherten gezien op ons rondje. Het uitgebreide verhaal volgt nog, foto’s staan al wel op m’n blog. Namens de hele groep (uiteindelijk 9 die het aandurfden zo vroeg uit bed…) bedankt!!
Gr. Leonard van Leeuwen ,Nunspeet
Het verslag van deze wandeling staat inmiddels op de site van L.van Leeuwen Zie:
 http://wildervaringen.blogspot.com/2010/04/amsterdamse-waterleiding.html
--------------------------

Hoi Kees..Ik ben zo vrij geweest...van je reactie op mijn eerdere log.Een Blog bericht te maken.
Ik weet  hoe jij je hebt ingezet..Om deze handtekeningen aktie tot een succes te maken.
Kees Piël:
Geachte wandelaars,


Ondergetekende betreurt het ten zeerste dat een aantal organisaties, te weten de wandelclubs (Rectificatie# zie reactie van Kees Piël)) , alsmede de stichting Duinbehoud en de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland wel meededen met de overigens erg geslaagde ActieWandeling van 8 november, zij liepen voorop. Maar deze zelfde clubs, die toen zo mooi zeiden op te komen voor de rust in de natuur, keurden onlangs in de provinciale klankbordgroep (die behalve de provincie straks ook de gem. Amsterdam van advies zal dienen)dat fietspad plotseling goed. En wel een erger, natuurverstorend fietstracé, namelijk dwars door het Naaldenveld en ook vlak langs en over de al eerder beoogde dienstweg langs het Noordooster kanal. Daartoe moet in het Naaldenveld een strook ongerept duinnatuur ontgonnen worden. Zo ontstaat er een flinke bundel menselijke infrastructuur, waar geen beest, plant of natuurzoekend mens vrolijk van wordt.


Hoe natuurliefhebbers zomaar overstag kunnen gaan en hun oorspronkelijke doel uit het oog kunnen verliezen: zoveel mogelijk de rust bewaren in een wettelijk Beschermd Natuurmonument (zowel Naaldenveld als AWD vallen eronder)?


Mijn verstand staat er bij stil, maar je komt er niet achter wat die lui bezield. Persoonlijk ervaar ik het als verraad.
Ik haalde zelf vele duizenden handtekeningen op (stand zat. 10 april: 10.268 h.t.). De provincie had een vertegenwoordiging van deze nu al meer dan tienduizend h.t.-zetters in die klankbordgroep moeten toelaten, maar dat gebeurde niet. De provincie, Natuurmonumenten en het Nationaal Park Z.K. hebben nu eenmaal hun zinnen gezet op recreatieve platlegging van de schaarse natuur in de Randstad.


De politici van de provincie lieten rustig toe, dat in de klankbordgroep geen vertegenwoordiging van de vaste bezoekers te vinden is; een uitnodiging tot deelname kon er niet vanaf. Hoe kunnen bestuurders dit laten gebeuren.


Bovengenoemde clubs, die ons in de steek hebben gelaten, tellen bijelkaar heel wat minder leden dan die tienduizend wandelaars. Wegen die clubs zwaarder dan al deze wandelaars die hun hart verpand hebben aan de weergaloze natuur van de Amsterdamse Waterleidingduinen?


Komt allen a.s. maandag 12 april om 14.30 uur naar het provincie huis. Maak uw ongenoegen kenbaar. Om 15.00 uur gaat Harry Hobo van Stichting Natuurbelang AWD de dikke stapel h.t overhandigen!
(12 april om15.00 uur in het Provinciehuis, Dreef 3 in Haarlem, tijdens de Provinciale
Staten vergadering 10.000 handtekeningen van de bezoekers AWD tegen het
fietspad door het Natura 2000-gebied aanbieden aan Provinciale Staten.Met hartelijke groet,)

Kees Piël,
Comité de wandelaar heeft geen fiets nodig