woensdag 24 februari 2010

Barcelona

Back In Business
Dit heeft natuurlijk niets met de AWD te maken....Maar een een kleine impressie...moet kunnen :)
Vijf dagen time out..in Barcelona.
Barcelona is een zeer gezellige stad en ligt in het noordoosten van Spanje, aan de Middellandse Zee. Barcelona is, na Madrid, de tweede belangrijkste stad van Spanje wat betreft omvang en bevolking. Het is een prachtige stad waar kunst en cultuur hoog in het vaandel staan..
Met 14 man (waarvan 8 kinderen en 6 volwassenen) naar Barcelona......
Met als hoogtepunt de wedstrijd  : FC Barcelona - Racing Santander.
Volledige naam Camp Nou
Voormalige namen Estadi del FC Barcelona (1957-2000)
In tien minuten tijd loopt het stadion vol/leeg...geweldig!











In Spanje heeft koploper FC Barcelona zaterdag thuis simpel Racing Santander met 4-0 verslagen. Naaste belager Real Madrid ontvangt zondag Villarreal.
Nadat Andres Iniesta de score na zeven minuten had geopend, bewees doelman Fabio Coltorti van Santander zijn klasse bij inzetten van onder anderen Lionel Messi en Bojan Krkic.
Hij had echter het nakijken bij vrije trappen van Thierry Henry (door de muur) en Rafael Marquez (over de muur).
Na rust bleef voor het superieure Barca de oogst beperkt tot een goal van de in de A-ploeg debuterende Thiago.
Santander stelde daar weinig tegenover, al zag het voor rust een treffer afgekeurd worden, wegens vermeend buitenspel.
La Rambla is een brede drukke en gezellige boulevard die in het midden alleen toegankelijk is voor voetgangers en die in zuidoostelijke richting loopt, namelijk van het Placa de Catalunya tot aan de oude haven. De totale lengte van La Rambla is ruim 1 km. La Rambla is een belangrijk verkeersknooppunt voor het openbaar vervoer met bushaltes en ondergrondse metro- en trein-stations. Aan beide kanten van La Rambla naast het voetgangersgedeelte is een gedeelte met druk stadsverkeer. De Rambla is opgedeeld in vijf delen, waardoor Spanjaarden ook wel spreken van “Las Ramblas”.
Sagrada Família..
Het grootste gedeelte van de kerk is nog in aanbouw of zelfs niet eens. Een nog niet gebouwde centrale hoofdtoren van 170 meter hoog, omringd door vier kleinere torens, zal Christus tussen de evangelisten voor moeten gaan stellen. De kerk wordt net enkele meters lager dan de Montjuïc, de hoogste heuvel in de stad. Gaudí heeft dit naar eigen zeggen gedaan uit respect voor de Schepper: hij wil die met zijn gebouw niet in hoogte overstijgen. Een goed voorbeeld van de invloed van moderne techniek in het oorspronkelijk ontwerp van de kerk is het licht dat uit het kruis op de hoogste toren over Barcelona zal moeten gaan schijnen als een vuurtoren. Als de bouw af is, zal de basiliek de grootste ter wereld zijn, terwijl de torens oorspronkelijk drie keer zo hoog gepland waren dan ze nu zijn.
In 1881 is de opdracht aan Francisco de Paula del Villar gegeven. In 1883 is deze overgedragen aan Gaudí. Gaudí dacht oorspronkelijk het gebouw in tien jaar af te hebben maar na een paar jaar zag hij in dat dit onmogelijk was. Hij heeft daarom bij leven nog een aantal ontwerpen, maquettes en tekeningen gemaakt die na zijn overlijden in 1926 door zijn opvolgers als leidraad gebruikt konden worden. Het verdwijnen van deze ontwerpen in een brand tijdens de Spaanse Burgeroorlog en de bijzondere wijze waarop Gaudí bij leven werkte maakten echter dat er van al zijn oorspronkelijke ideeën en aanwijzingen niets overgebleven is. Toen de bouw in 1940 hervat werd, moest men dus beginnen met het opnieuw ontwerpen van de basiliek. Dit verklaart waardoor de oostgevel zo verschilt in stijl met de nieuwere delen.
Na Gaudí zijn de volgende architecten bij de bouw betrokken geweest: Francesco Quintana, Puig Boada, en Lluís Gari. De beeldhouwwerken zijn toen verder gemaakt door J. Busquets en de façades door Josep María Subirachs. Anno 2010 is de bouw van de kerk nog steeds niet voltooid. De bouwers hebben medio juli 2006 de verwachting uitgesproken dat eind 2008 de overkapping van de centrale beuk klaar zal zijn. Verwacht wordt dat de gehele kerk rond 2026 af zal zijn.
Vandaar dus de Time out!!!